Historie

  De wortels van Gebo Gelato voeren terug tot 1950. In de jaren daarvoor hadden de gebroeders Both (GEBO) Henk, Joop en Piet een melkzaak in Oud-Beijerland. In 1950 zag broer Piet echter meer perspectief in de verkoop van schepijs en patat en opende een winkel aan de Oostdijk 5 te Oud-Beijerland en besloot daar zelf ijs te gaan bereiden. Wekelijks reisde hij af naar Amsterdam om een cursus te volgen waarvoor hij slaagde met vlag en wimpel. Piet bleek een geboren ijsbereider te zijn en de uiteindelijke grondlegger van Gebo Gelato. Het Gebo IJs werd op veel plaatsen in de omgeving van Oud-Beijerland verkocht en geprezen om zijn kwaliteit.

De zaak breidde snel uit met nieuwe verkooppunten en vele rijdende ijswagens. Om verdere uitbreiding te verwezenlijken werd een nieuwe productieruimte gezocht en gevonden in een pand aan de haven van Oud-Beijerland, waar tot 1999 het ijs werd bereid. Daarna werd overgegaan naar een grotere locatie op het industrieterrein De Bosschen te Oud-Beijerland.

Daar werd de basis gelegd voor het huidige Gebo Gelato. Naast de eigen ijsverkoop bleek er steeds meer behoefte te bestaan van derden om het schepijs van Gebo te gaan verkopen. In die periode werd, mede dankzij initiator Menno Velthuijs, besloten aan die behoefte te voldoen en onder de naam Gebo Gelato schepijs te maken voor horeca en ijssalons. Dit bleek een enorm succes! Om aan de grotere vraag en aan de steeds strenger wordende regels te kunnen blijven voldoen werd in 2010 de overvang verwezenlijkt naar een nieuwe ambachtelijke ijsfabriek. Door de enorme vooruitgang van het bedrijf werd deze in 2013 uitgebreid met een enorm vrieshuis en in 2014 kracht bijgezet met de eerste deelname aan de HORECAVA te Amsterdam.

Vanaf de Aston Martinlaan in Oud-Beijerland levert Gebo Gelato iedere dag vers ambachtelijke Italiaans schepijs aan horeca en ijssalons. Wij houden hierbij vast aan onze traditionele en eerlijke basisrecepten, het kiezen van de beste kwaliteit grondstoffen en het niet uit het oog verliezen van de wensen van onze klanten.

Gebo Gelato. IJs van toen, ijs van morgen.

Oude foto van een ijskar van Gebo Gelato

Oude foto uit Oud-Beijerland met een ijswagen

Piet Both met een ijskar van Gebo